Medarbeiderens rolle

Jon von Tetzchner, ein av grunnleggjarane av suksessen Opera Software, har no bygd opp ein ny nettlesar – Vivaldi. I eit intervju som vi kan finne på nettsida mynewsdesk.com, fortel han korleis det var å starte opp ei heilt ny bedrift.

Tetchner seier: «I eit selskap som veks raskt, og som er pressa på mange måtar både når det gjeld tid, økonomi og vegval, er det nyttig å jobbe i eit team. Men det gjeld å velje eit team som i utgangspunktet deler same visjon og verdiar. Er teamet godt samansett, og deler alle den same visjonen, er resten av jobben veldig mykje enklare. Så lenge alle veit kvar dei skal, vil kvar enkelt jobbe og ta dei andre med seg i same retning.»

Tetzchner understreker at det er viktig å bygge et trygt miljø der folk stoler på hverandre, og der man hjelper hverandre. Han forteller at de i Opera Software hadde verdens beste HR-avdeling, som ble drevet av en kvinne som het Anne. Takket være henne klarte de å ansette hundrevis av folk – halvparten fra 58 nasjoner. Og takket være henne klarte de å etablere en uhyre sterk kultur.

Artikkelen viser hvilken rolle en medarbeider har i forhold til både kolleger og ledelse.